Waarom kan je beter waxen dan scheren?

leg-1455125

Het voorjaar komt er weer aan en we willen dan graag alle overtollige haren op ons lijf verwijderen. De meeste van ons halen bijna iedere dag weer het scheermes tevoorschijn. Toch is er een andere optie, namelijk waxen. Ik geeft toe: waxen zal zeker wat gevoeliger zijn op de huid dan scheren, maar dat weegt niet op tegen de veel gladdere huid die je hebt nadat je bij de waxsalon bent geweest, de tijdwinst per dag en nog een aantal voordelen.

Nieuwsgierig? Hieronder zes redenen waarom je beter kan waxen dan scheren:

1. De haartjes blijven langer weg

Waxen zorgt ervoor dat de haartjes langer wegblijven. De haartjes worden uit het haarzakje getrokken en het haartje moet dus helemaal vanuit het haarzakje terug groeien. Bij scheren scheer je het haartje kort af tot op de huid. Binnen enkele dagen, zo niet dezelfde dag, zal dit haartje weer te voelen zijn, terwijl je met waxen een aantal weken geen haartje ziet of voelt.

2. Minder irritatie

Scheren kan zorgen voor pijnlijke bultjes. Deze bultjes kunnen ontstekingen worden, die erg pijnlijk zijn en vaak ook een lelijk plekje achterlaten. Na het waxen zal de huid in eerste instantie wel wat warm en rood zijn, maar dit trekt snel weer weg. Zeker als je een week na het waxen begint met regelmatig je huid te scrubben, zullen ingegroeide haartjes en rode bultjes bijna geen kans hebben.

3. Minder stoppels

Als je je ’s morgens scheert, verschijnen ‘s avonds de eerste stoppels vaak alweer. De haartjes worden schuin afgeschoren. Daarom voelt de huid al snel na het scheren ruw aan. Haartjes die terug groeien na het scheren zijn ook veel dikkere haartjes met stoppelvorming tot gevolg. Bij waxen is dit niet zo omdat de haartjes uit de haarzakjes zijn getrokken.

4. Je haartjes komen dunner terug

Waxen is de meest effectieve, oudste (de oude Egyptenaren en Romeinen deden het al) en natuurlijkste vorm van ontharen. Door regelmatig te waxen (iedere 4 tot 6 weken) worden de haartjes dun en zacht en komen op sommige plekjes soms helemaal niet meer terug.

Laat je dus niet verleiden om tussendoor toch te gaan scheren, want dan moet het hele proces weer opnieuw beginnen.

5. Geen wondjes

Even snel douchen en het scheermes gebruiken. Voor je het weet heb je je gesneden en krijg je daarna lelijke littekens. Waxen duurt misschien wel even, maar iedere dag 10 minuten scheren onder de douche of een keer in de vier/vijf weken naar de waxsalon.? Reken maar eens uit.

6. Waxen is beter voor je huid

Na een waxbeurt is je huid zacht en glad. Er zitten namelijk een aantal natuurlijke ingrediënten in de wax. Als je na een week je huid regelmatig scrubt, dan heb je het beste resultaat en blijft je huid er prachtig uit zien.